نکته ها و مفاهیم درسهایی از شیمی پایه
درباره وبلاگ


ارائه ی درسها وسئوالات امتحانات داخلی ونهایی و کنکور دانشگاههاو ازمایشهای جالب و مطالب مختلف دیگر

مدیر وبلاگ : عبداله جهانتاب
چهارشنبه 28 مرداد 1394 :: نویسنده : عبداله جهانتاب
عکس ‏‎Mohammad Abedini‎‏




نوع مطلب :
برچسب ها : ازهر دری سنی،
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 28 مرداد 1394 :: نویسنده : عبداله جهانتاب
سئوالات و تست هایی از شیمی2

 





نوع مطلب :
برچسب ها : سئوالات امتحانی شیمی2،
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 28 مرداد 1394 :: نویسنده : عبداله جهانتاب

قانون هایی که در ارتباط با ویژگی های عمل جوشیدن و تاثیر عامل های بیرونی بر آن کشف شده اند، چنین بیان می شود.

قانون اول: در فشار معین هر مایع خالصی در دمای معینی آغاز به جوشیدن می کند، که آن را دمای جوش یا نقطه جوش آن مایع می نامند. چنانچه عمل جوشیدن در فشار یک اتمسفر انجام گیرد، دمای جوش آن را دمای جوش استاندارد می نامند. مثلاً در فشار یک اتمسفر آب در دمای 100 به جوش می آید که آین دما را دمای جوش استاندارد آب می نامند.

قانون دوم: در صورت خالص بودن مایع، در همه مدت جوشیدن، دمای جوش آن ثابت باقی می ماند.

قانون سوم: هر مول از یک مایع در دمای جوش خود، مقدار معینی گرما جذب می کند تا بدون تغییر دما، تغییر حالت داده از مایع به بخار تبدیل شود. این مقدار گرمای جذب شده را گرمای نهان تبخیر، یا گرمای تبخیر مولی آن می نامند. (آنتالپی تبخیر مولی) مثلاً گرمای تبخیر مولی آب در نقطه جوش استاندارد آن KJ/mol 1/23  است.

قانون چهارم: چون هر مایع در دمایی به جوش می آید که در آن دما، فشار بخار آن با فشار محیط برابر باشد، اگر فشار محیط که بر سطح مایع وارد می شود کم یا زیاد باشد، دمای جوش آن پایین می آید و یا بالا می رود. بر اساس این قانون است که آب خالص در فشار یک اتمسفر، در دمای 100 شروع به جوشیدن می کند. اما مثلاً در تهران که ارتفاع بیشتری از سطح دریاهای آزاد دارد و فشار هوای محیط در آن کمتر است، آب خاص در 96 و یا در شیراز در دمای 5/95 شروع به جوشیدن می کند.

قانون پنجم: وجود هر نوع ناخالصی غیر فرار به صورت حل شده در یک مایع، سبب بالا رفتن دمای جوش آن می شود. زیرا این نوع ناخالصی ها فشار بخار مایع را کاهش می دهند و از سرعت و شدت تبخیر آن می کاهند.





نوع مطلب :
برچسب ها : شیمی 3،
لینک های مرتبط :

من تنگدل ز کنج قفس نیستم ولی ...
یک ناله در میانه ی گلزارم آرزوست ...

( آذر بیگدلی )

عکس ‏‎Forough Babaei‎‏




نوع مطلب :
برچسب ها : از هر دری سخنی،
لینک های مرتبط :

یون فلوئور چگونه باعث سختی دندان ها می شود؟

اجزای معدنی یا قسمت سخت دندان ها و استخوان ها شامل دو ترکیب کلسیم دار است . کلسیم کربنات در شکل متبلور آن در دندان ها و استخوان ها حضور دارد که کانی شناسان به آن آراگونیت می گویند. و دومین ترکیب کلسیم دار که در دندان ها یافت می شود ، کلسیم هیدروکسی فسفات [Ca5(OH)(PO4)3] یا هیدروکسی اپاتیت است. این دو ترکیب به اسید حاصل از تجزیه ی غذا ها در دهان حساس هستند .و به دلیل بازی بودن خاسیت هیدروکسی اپاتیت ، این ماده به اسید ها حساس تر است.  اگر در دوران تشکیل دندان غلظت یون فلوئورید کافی باشد به جای هیدروکسی اپاتیت ، فلوئورو اپاتیت [Ca2F(PO4)]   به وجود می آید . هر دو اپتایت دارای یک ساختمان کلی هستند  به طوری که از لحاظ کلی ساختمان دندان تغییر نمی کند . چون فلوئورو اپاتیت خاصیت بازی هیدروکسی اپاتیت را ندارد و به آسانی مورد حمله ی اسید ها قرار نمی گیرد، احتمال پوسیدگی دندان ها کمتر می شود.





نوع مطلب :
برچسب ها : درسهایی از شیمی،
لینک های مرتبط :


( کل صفحات : 14 )    1   2   3   4   5   6   7   ...   
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :